Флешмоб "Франко об'єднує": вірші поета читали Гриневич і Скрипка

Фото, відео

На Прикарпатті з національних читань «Франко об'єднує» розпочався триденний міжнародний фестиваль «Карпатський простір».

Біля пам’ятника Івану Франку в Івано-Франківську твори Каменяра читали міністр освіти та науки України Лілія Гриневич і музикант Олег Скрипка, повідомляє кореспондент Укрінформу .

«Я вважаю, що слово  – то наша серйозна зброя, наша українська сила, а Франко – наш словесний вояка», - зазначив Скрипка і прочитав оду «Сонети – се раби».

Міністр освіти та науки України Лілія Гриневич зазначила, що «поезія Франка є надзвичайно енергетичною» і  декларувала твір «Гримить! Благодатна пора наступає». 

Також до національних читань приєдналися народні депутати України, мер міста Руслан Марцінків, посол Угорської Республіки в Україні Ерно Кешкень та посол Республіки Болгарія в Україні Красімір Неделчев Мінчев.

Фото: firtka.if.ua

Загалом, твори Івана Франка в Івано-Франківську звучали з 12 години  на 14 локаціях міста. Поезія Каменяра розпочала міжнародний фестиваль «Карпатський простір», який проходить  під девізом «Мистецтво єднає».

Гриневич сьогодні зустрічається з освітянами Прикарпаття, а Скрипка ввечері просто неба виступить разом із Національним академічним оркестром народних інструментів, після чого  гостям та учасникам фестивалю обіцяють лазерне шоу.