Євробачення-2017: за першу добу відбору волонтерів надійшло понад 1500 анкет

Національна телекомпанія України 19 грудня розпочала відбір волонтерів для роботи під час Євробачення-2017, яке у травні наступного року прийматиме Київ. І вже за першу добу прийому заявок організатори отримали понад 1500 анкет від охочих допомагати в проведенні міжнародного пісенного конкурсу.

Про це повідомляє прес-служба UA: Перший.

"Більшість анкет надіслали студенти віком від 18 років. Та у списку потенційних волонтерів Євробачення-2017 є люди й старшого віку. Поки що найстаршим учасником відбору є 64-річний дизайнер, громадянин Великої Британії. І хоча більшість отриманих заявок - від українців, анкету волонтера заповнили також громадяни Ізраїлю, США, Іспанії, Португалії, Австрії, Польщі та Латвії", - зазначається в повідомленні.

Серед учасників відбору є і ті, хто може похизуватися знанням трьох і більше мов, з-поміж них рідкісні: корейська, китайська, арабська та хінді. Обов’язковим є знання лише англійської.

"Ми вражені такою кількістю заявок вже за першу добу відбору волонтерів. Приємно також, що стати волонтером Євробачення в Україні хочуть не лише українці, а й громадяни інших країн. Це показник високої довіри до нас і важливості конкурсу для міжнародної спільноти", - прокоментувала новину виконавчий продюсер Євробачення-2017 Вікторія Романова.

На волонтерів Євробачення-2017 чекає робота з іноземними делегаціями, артистами, пресою та гостями міжнародного пісенного конкурсу. Волонтери також отримають сертифікати, які засвідчуватимуть проходження навчання та роботу під час Євробачення-2017.

Відбір волонтерів відбуватиметься щонайменше у два етапи. Перший триватиме до 17 лютого 2017 року, коли прийматимуться анкети від усіх охочих. Наступним етапом відбору стане проходження співбесіди й тесту на рівень володіння англійською мовою. Далі волонтерів запросять на спеціальні тренінги, де навчатимуть надавати першу медичну допомогу, спілкуватися з гостями конкурсу та шляхом тімбілдінгу формуватимуть Eurovision Volunteers’ Family.

Нагадаємо, що 62 міжнародний пісенний конкурс Євробачення навесні 2017 року прийматиме столиця України. Свою участь у ньому підтвердили 43 країни. Головною ареною конкурсу обрано Міжнародний виставковий центр. Півфінали Євробачення-2017 у Києві відбудуться 9 та 11 травня, фінал - 13 травня.