Французький гітарист Б'янко вперше виступить у Києві

Один із провідних молодих гітаристів світу Габріель Б'янко (Франція) дасть концерт у Києві в рамках Міжнародного фестивалю гітарної музики.

Про це повідомляє прес-служба Французького інституту в Україні.

"Вперше талановитий гітарист виступить в Україні в рамках Міжнародного фестивалю гітарної музики "Київ-2016". Концерт, на якому Габріель Б'янко поділиться своїм непересічним талантом, відбудеться 10 грудня о 19.00 в Національній філармонії України", - зазначається в повідомленні.

У програмі концерту - твори Хоакіна Туріни, Мануеля Понсе, Нікіти Кошкіна, Маріо Кастельнуово-Тедеско, Ісаака Альбеніса, Франсиско Тарреги та інші.

Габріель Б’янко - лауреат престижних міжнародних конкурсів, зокрема у Відні (2006), Guitar Foundation of America у Сан-Франциско (2008), в Мадриді (2011). Він бере участь у майже 40 гітарних фестивалях (у Франції, Німеччині, Іспанії, Чехії, Словаччині, Угорщині, Таїланді, Індії, Перу тощо), виступає з концертами по всьому світу.

Перший диск, що вийшов 2009 року у компанії Naxos, отримав високу оцінку музичної преси, зокрема таких авторитетних видань, як Classical Guitar Magazine, Guitare Classique та La Guitarra.