Держкіно дасть половину грошей на "Ворошиловград"

Відео

Укладено договір на виробництво художнього фільму Ярослава Ладигіна "Ворошиловград", що створюється за однойменним романом Сергія Жадана.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно. 

"2 грудня Державне агентство України з питань кіно уклало контракт з компанією "ЛаймЛайт" про надання повнометражному ігровому фільму "Ворошиловград" режисера Ярослава Ладигіна державного фінансування розміром 15 млн 490 тис. 300 грн. Загальна вартість виробництва фільму - 30 млн 980 тис. 600 грн", - ідеться в повідомленні.

Копродукційний українсько-швейцарський кінопроект "Ворошиловград" став лідером дев'ятого конкурсного відбору Держкіно та отримав нагороду Best Pitch Аward на найбільшому ринку копродукції Східної та Західної Європи Connecting Cottbus 2016.

Продюсер фільму - Володимир Яценко, автори сценарію - Сергій Жадан, Ярослав Ладигін та Наталія Ворожбит.

За версією конкурсу "Книга року Бі-Бі-Сі", роман "Ворошиловград" став найкращою книгою десятиліття. Твір також отримав швейцарську літературну премію Фонду Яна Михальські.

Синопсис: Герман повертається до містечка свого дитинства у степах Донбасу, щоб знайти зниклого брата і врятувати його бізнес. Проте реальність виявляється хиткою, майбутнє - невизначеним, а минуле викликає надто гостру ностальгію. Ця лірична і жорстка, соціальна і метафізична, меланхолійна й реалістична історія сповнена безмежних просторів, спогадів,сновидінь, мрій, джазу та духу справжньої дружби.

Презентація проекту "Ворошиловград" під час дев'ятого конкурсного відбору Держкіно на офіційному ютуб-каналі Держкіно https.

Фото: Update.com.ua

Відео: Держкіно