Дніпро просить віддати йому Євробачення

Депутати Дніпропетровської міської ради підтримали звернення до організаційного комітету з проведення в Україні пісенного конкурсу «Євробачення – 2017» з проханням обрати Дніпро переможцем відбору.

За це рішення в ході 12 сесії Дніпровської міської ради у середу проголосували 49 депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Пропозицію підтримати звернення вніс міський голова Борис Філатов. Керівник міста зазначив, рішення має продемонструвати, що бажання приймати конкурс є спільним для всієї міської ради. «Ми маємо показати, що, крім мерії, чиновників та депутатів коаліції, всі народні обранці підтримують ці питання (проведення «Євробачення» в Дніпрі. – Ред.). І для мешканців нашого міста вони дуже важливі», – сказав Філатов.

На початку сесії очільник міста також закликав депутатів іти на канікули не одразу, а планувати свої відпустки з 10 серпня. Адже вже 1 серпня буде оголошений переможець битви міст за право приймати «Євробачення», і в народних депутатів може виникнути необхідність зібратися на позачергову сесію, зокрема для того, щоб розглянути питання прийняття в комунальну власність СК «Метеор» та ухвалити звернення до державних органів влади з проханням проводити тендери за скороченою процедурою, що дозволить вчасно завершити будівельні роботи на об’єктах конкурсу.

Нагадаємо, у вівторок представники Європейської мовної спілки, правовласника «Євробачення», відвідали Дніпро. Делегація оглянула основні майданчики, які місто пропонує для проведення пісенного конкурсу.