Організатори Євробачення прокоментували "заборону" прапорів

Організатори пісенного конкурсу "Євробачення-2016" вибачилися через публікацію документа, в якому перераховувалися прапори, які нібито буде заборонено використовувати у залі під час проведення конкурсу в Стокгольмі.

Заяву оприлюднили на офіційній сторінці "Європейської мовної спілки" (European Broadcasting Union, EBU) у Facebook, повідомляє ВВС Україна. 

У ній організатори конкурсу пояснили, що документ, опублікований раніше, був попередньою - "драфтовою" версією політики цьогорічного Євробачення щодо прапорів.

"Документ містив невичерпний перелік прикладів прапорів, які відповідно до політики використання прапорів будуть заборонені у залі. Цей документ не був призначений для публікації", - пояснили у спілці.

"Організатори приносять вибачення всім, хто відчуває себе ображеним через цей список", - зазначають у заяві.

Остаточну версію документа, що міститиме пояснення про політику використання прапорів, пообіцяли оприлюднити пізніше на сайті "Євробачення" - Eurovision.tv.

До "драфтового" списку заборонених прапорів потрапили, зокрема, прапори "Республіки Крим", національний прапор кримських татар та прапор "ДНР".

Цього року Україну на пісенному конкурсі представить співачка "Джамала" із піснею "1944" про сталінську депортацію кримських татар.