Чубаров про заборону прапора на Євробаченні: Це їхнє право

Чубаров про заборону прапора на Євробаченні: Це їхнє право

Укрінформ
Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що організатори конкурсу забороною прагнуть максимально уникнути перешкод, які можуть виникнути унаслідок політизування Кремлем даного конкурсу.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Розставляйте правильно акценти. Організатори Євробачення упорядкували використання прапорів, залишивши можливість лише для демонстрації державних прапорів країн-учасниць даного конкурсу... Звичайно, мені таке рішення не до вподоби, але залишаю за ними дане право - організатори прагнуть максимально уникнути перешкод, що можуть виникнути внаслідок політизування Кремлем даного конкурсу.

Висновок: давайте зосередимося на підтримці виступу Джамали голосами жителів у країнах-учасницях конкурсу", - написав Чубаров.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з правилами Євробачення, накладено заборону на використання кримськотатарського прапору - він увійшов до списку недержавних прапорів.

Відвідувачам дозволено приносити з собою прапори країн-учасниць або будь-яких інших країн, які входять в ООН, а також прапор Євросоюзу і веселковий прапор.

Будь-які інші місцеві, регіональні або провінціальні прапори заборонені. Особливо заборонені прапори Косова, Нагірного Карабаху, Країни Басків, Автономної Республіки Крим і кримських татар, Палестини, Північного Кіпру, Придністров'я, а також "ДНР" і "ІДІЛ".

Нагадаємо, 61-й пісенний конкурс Євробачення-2016, який пройде в Стокгольмі (Швеція), стартує 10 травня – перший півфінал, 12 травня – другий півфінал і 14 травня - фінал конкурсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-