Фільм про Майдан має реальні шанси на Оскар - кінознавець

Документальний фільм Євгена Афінєєвського "Зима у вогні", присвячений подіям української Революції Гідності, має реальні шанси виграти "Оскар".

Про це заявив в інтерв'ю Укрінформу кінознавець, продюсер, генеральний директор компанії "Артхаус Трафік", засновник Міжнародного дитячого кінофестивалю «Чілдрен кінофест» Денис Іванов.

"Є прекрасний фільм «Зима у вогні», у нього є реальні шанси", - сказав Іванов.

Водночас він висловив певні сумніви стосовно шансів іншого номінованого в цій категорії  фільму - "Емі", присвяченого британській співачці Емі Вайнгауз.

"Я дивився фільм «Емі», і, на жаль, він не є хорошим документальним фільмом. Він, швидше, експлуатує тему. На час минулої церемонії «Оскара» був, наприклад, фільм про Курта Кобейна «Чортів монтаж». Не знаю, чому він не номінувався, але він був реально на дві-три голови вищий за фільм про Емі. Я просто порівнюю фільми про двох ікон, які виходили на екрани приблизно в один і той самий час. Якщо можна порівнювати ці жанри - байопік про музиканта", - зазначив кінознавець.

Тому, за словами Іванова, "з одного боку, букмекери можуть говорити все, що завгодно, але якщо у людини є очі, а я думаю, що кіноакадеміки саме такі, то «Емі» не є абсолютним фаворитом".

"Ще є «Погляд тиші» Джошуа Оппенхаймера. Цей режисер уже номінувався на «Оскар» і не отримав його - за свій «Акт убивства». Він уже не новачок. І зараз може спрацювати сентимент того, що він «Оскар» заслужив, але не отримав. Тобто, може отримати цього разу", - підсумував кінозанвець.