Росія по-справжньому боїться кримського спротиву - прокурор

Після повномасштабного вторгнення кримський спротив став ще сильнішим, держава-окупант по справжньому його боїться.

Про це заявив керівник прокуратури АРК та м. Севастополь Ігор Поночовний у зверненні до кримчан, опублікованому на YouTube прокуратури АРК, передає Укрінформ.

«Попри системні репресії, переслідування, залякування, спротив триває і донині. Із 2014-гороку мішенню стають ті громадяни, які не змирилися з беззаконням і терором на півострові... Не дивлячись на всі намагання російських окупантів, після повномасштабного вторгнення кримський спротив став ще сильнішим. Держава-окупант по-справжньому боїться цього спротиву. Тому переслідує кримчан «за дискредитацію росармії», виконання пісень, демонстрацію символіки», - йдеться в дописі.

Прокурор наголосив, що кожен злочин окупантів у тимчасово окупованому Криму прокуратура документує в рамках кримінальних проваджень, а винні особи притягуються до відповідальності.

Читайте також: У Росії визнали «небажаною» організацією «Кримськотатарський ресурсний центр»

«Попереду нас чекають складні процеси деокупації та реінтеграції Криму. І головне завдання прокуратури автономії — це показати кримчанам, що відповідати за колабораційну діяльність, державну зраду чи інші злочини будуть лише ті, хто дійсно винен", - наголосив Поночовний.

Як повідомлялося, кримська прокуратура зареєструвала понад 3200 кримінальних проваджень за роки агресії Російської Федерації проти України.