Ще 11 «чиновникам» із Криму загрожує до 10 років тюрми за колабораційну діяльність

За колабораційну діяльність у тимчасово окупованому Криму 11 "топчиновників" можуть отримати по 10 років позбавлення волі.

Про це повідомили у прокуратурі АРК та міста Севастополь, передає Укрінформ.

"Прокуратура автономії скерувала до суду 11 обвинувальних актів стосовно кримських чиновників, що погодились на співпрацю з окупантами. Їх дії кваліфіковано як колабораційна діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до десяти років", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що після окупації півострова у 2014 році обвинувачені будували кар’єру на різних посадах в окупаційній адміністрації. Починаючи з 2022-2023 років, вони обійняли посади окупаційних «міністрів»: сільського господарства Республіки Крим, освіти науки та молоді РК; «заступників міністрів»: внутрішньої політики, інформації та зв’язку, охорони здоров’я та екології й природних ресурсів; «керівників» одного з комітетів Державної ради РК та заступника комітету, окупаційних інспекцій, а також дільничної виборчої комісії міста Джанкой; «депутатів» Державної ради Республіки Крим другого скликання.

Читайте також: Російський офіцер отримав 15 років тюрми за розстріл цивільного авто на Харківщині

Як підкреслили в прокуратурі, обвинувачені свідомо, за власним бажанням прийняли пропозицію ворога та на своїх посадах сприяють реалізації політики РФ, а також забезпечують функціонування окупаційної влади на території півострова.

Як повідомляв Укрінформ, кримську “сенаторку”, яка підтримувала дії агресора та виправдовувала війну проти України, заочно засуджено до 11 років позбавлення волі.