Джапарова закликала світових лідерів ставати голосом увʼязненних Росією кримчан

Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова закликала світових лідерів ставати голосом українців, яких Росія увʼязнила в Криму.

Про це Джапарова заявила під час другого парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Представниця німецького Бундестагу стала голосом одного кримського громадянина, якого цинічно затримали і кинули до вʼязниці, після того, як він брав участь в інавгураційному саміті Кримської платформи. Я прошу вас стати голосами тих, хто зараз свого голосу немає. Інформованість і публічність такої інформації – це єдиний шлях, як ми можемо гарантувати життя цим людям у російській вʼязниці”, – сказала Джапарова.

Читайте також: Зеленський і Стефанчук закликали учасників Кримської платформи контролювати режим санкцій проти РФ

Перша заступниця міністра також закликала засуджувати дії Росії в Україні та притягнути її до відповідальності за порушення міжнародного права.

Як повідомлялося, Другий парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи проходить у вівторок у Празі.

Парламентський вимір має на меті підвищити обізнаність світових лідерів і широкої громадськості про незаконну російську окупацію Криму, її негативний вплив на права людини місцевого населення, безпеку в Чорноморському регіоні, глобальну продовольчу безпеку і, нарешті, не в останню чергу, на заснованому на правилах світовому порядку.

Перший парламентський саміт пройшов минулого року в хорватському Загребі.