У Криму засудили викраденого на Херсонщині активіста Цигіпу

«Верховний суд Криму» засудив до 13 років колонії суворого режиму журналіста, письменника та активіста, керівника ГО «Каховський плацдарм» Сергія Цигіпу, якого загарбники викрали у березні 2022 року на Херсонщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Интерфакс.

«Рішенням Верховного суду Республіки Крим визнано винним у шпигунстві громадянина України Цигіпу Сергія Віталійовича, 1961 р.н. Йому призначено покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з відбуванням терміну у виправній колонії суворого режиму", - заявили в пресслужбі ФСБ РФ.

За даними російських спецслужб, Цигіпа «передав представникам Служби безпеки України та Збройних сил України відомості про місця дислокації, чисельність та маршрути переміщення підрозділів Збройних сил Російської Федерації у зоні проведення СВО та застосовуваних ними видах військової техніки та озброєнь».

Читайте також: Окупанти етапували із СІЗО Сімферополя офіцера запасу ВМС України Кисельова

Як повідомляв Укрінформ, журналіста, письменника та активіста, керівника ГО «Каховський плацдарм» Сергія Цигіпу, якого загарбники викрали у березні на Херсонщині, перевіряє ФСБ у тимчасово окупованому Криму.

У жовтні 2022 року стало відомо, що Цигіпа утримується у СІЗО №1 Сімферополя.

Фото: Суспільне