Туристичний сезон в окупованому Криму провалений - Ташева

Туристичного сезону в тимчасово окупованому Криму немає, основна причина - повномасштабна війна.

Про це в ефірі національного марафону «Єдині новини» сказала постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева, передає Укрінформ.

«У Криму немає туристичного сезону з огляду на низку причин», - сказала посадовиця.

За її словами, основна причина – повномасштабна війна Росії проти України та «прильоти» в Криму.

«Люди розуміють, що прильоти, які мають місце – в Керченський міст, в Джанкої, під Сімферополем і так далі – можуть їх не оминути», - зауважила Ташева.

Друга причина, за її словами, полягає в ускладненому доступі до Криму з РФ.

«Якщо раніше між Кримом і Росією існували нелегальні перевезення літаками, то зараз авіасполучення відсутнє. Залишається так званий «сухопутний шлях», що пролягає по тимчасово захоплених територіях материкової України, або ж шлях через Керченський міст. Цю конструкцію після прильотів до кінця не відновили. Там черги величезні, до 10 км, бо окупанти встановлюють додаткові пункти перевірок - бояться диверсійних груп», - зауважила вона.

Читайте також: Вибухи у Криму припиняться, коли росіяни звідти підуть - розвідка

Ташева додала, що свідченням провалу туристичного сезону в тимчасово окупованому Криму є те, що загарбники виділили на дотації для туристичної галузі півострова 2,5 млрд рублів.

«Це зробили, аби покривати мінімальну зарплату працівникам галузі, адже готелі не заповнені. Загарбники самі визнають, що ціни в готелях впали на 40%», - додала вона.

Як повідомляв Укрінформ, російські окупанти встановили на незаконно збудованому мосту через Керченську протоку кутникові відбивачі, щоб врятуватися від ракетних ударів.