Данілов: Оприлюднені 12 кроків деокупації Криму - моє бачення, а не офіційний документ

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що оприлюднені ним 12 кроків деокупації Криму - його особисте бачення, а не офіційний документ, та зазначив, що нині збираються думки, як має відбуватися деокупація півострова.

Про це він сказав під час дискусії “Україна перед обличчям зовнішніх викликів” у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Те, що стосується Криму... Я у Фейсбуці написав своє бачення, як я бачу ті процеси, які відбуваються. Журналісти чомусь взяли це все, що нібито вже є офіційний документ. І тут є така ситуація - це моє бачення, я би дуже хотів, щоб так відбувалося. Ми збираємо думки зараз всіх органів, які до цього дотичні, як воно має відбуватися”, - сказав Данілов.

Він зауважив, що “остаточний документ затверджується тільки указом Президента після голосування членами Ради нацбезпеки і оборони”.

Читайте також: Дизайн майбутнього Криму треба робити вже зараз

“Причому в нас набагато складніше, ніж у Верховній Раді, бо якщо у Верховній Раді 226 голосів, тобто половина, то в нас для того, щоб рішення було ухвалене, треба набрати 2/3 голосів від кількості членів, які на сьогодні є”, - додав секретар РНБО.

Як повідомлялося, раніше Данілов у Фейсбуці окреслив 12 кроків деокупації Криму, де, серед іншого, йдеться про покарання гауляйтерів та колаборантів, звільнення ув’язнених українців та кримських татар, демонтаж Кримського мосту та перейменування Севастополя на Ахтіар.