Ще п'ятьом кримським підприємцям оголошено підозри за співпрацю із загарбниками

Прокуратура АРК повідомила про підозри ще п’ятьом кримським підприємцям-колаборантам.

Про це повідомила у Телеграмі прокуратура АР Крим та м. Севастополь, передає Укрінформ.

«Прокуратура автономії повідомила про підозри ще 5 підприємцям, які співпрацювали з державою-окупантом та забезпечували роботу окупаційних правоохоронних структур в Криму», - йдеться в дописі.

У прокуратурі розповіли, що в 2022 році підозрювані уклали контракти на поставку товарів та надання послуг з окупаційними установами, що фінансуються з державного бюджету рф.

Йдеться про такі установи, як «слідчий ізолятор № 1 управління федеральної служби виконання покарань по республіці Крим та м. Севастополю», «виправна колонія № 2 управління федеральної служби виконання покарань по республіці Крим та м. Севастополю», «кримський філіал «Краснодарського університету мвс рф», «центр господарського і сервісного забезпечення мвс по республіці Крим»» та «регіональний центр із підготовки до військової служби і військово-патріотичному вихованню».

Читайте також: Керівника окупаційної «адміністрації» у Криму підозрюють у колабораціонізмі

«Майже всі послуги були надані у рамках державного оборонного замовлення ворога. Внаслідок злочинних дій підприємці загалом отримали з держбюджету рф понад 12 млн російських рублів (понад 5,8 млн грн)», - зазначили у прокуратурі.

Зазначається, що дії підозрюваних кваліфіковано як колабораційна діяльність (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Як повідомлялося, прокуратура АРК повідомила про підозри трьом підприємцям із тимчасово окупованого Криму, які надавали послуги мвс рф на півострові.