Аксьонов використовує досвід 2014 року для створення ПВК у Криму - Чубаров

Створення “главою” окупаційної влади Криму Сергієм Аксьоновим приватної військової компанії спрямоване на те, щоб маніпулювати різними частинами кримського суспільства.

Таку думку в ефірі FREEДОМ висловив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає кореспондент Укрінформу.

«Створення підрозділу спрямоване, щоб маніпулювати різними частинами кримського суспільства. Ті, хто очікує на звільнення Криму – а з кожним днем ці надії посилюються, - дуже турбують окупаційну владу та місцевих гауляйтерів, вони хочуть розтоптати ці надії. Звідси – багато морально-психологічних операцій», - зазначив Чубаров.

Читайте також: Гроші від «націоналізації» у Криму окупанти хочуть направити на війну з Україною

За його словами, об’єктом для цих спецоперацій обирається, зокрема, кримськотатарський народ. У зв'язку з цим останнім часом почастішали й провокації з відео, спрямовані проти мусульман та кримських татар.

Чубаров також додав, що створення ПВК, до якої загарбники намагаються набирати мешканців Криму, спрямоване на підняття духу в тих, хто збирається виїжджати з Криму. А це – близько мільйона громадян росії, які незаконно поселилися на півострові, представники каральних органів тощо.

Голова Меджлісу також зауважив, що Аксьонов, який є ініціатором створення ПВК в Криму, може вважати, що такі підрозділи будуть ефективніше виконувати поставлені перед ними завдання.

«Я думаю, що таке уявлення в нього тягнеться з 2014 року, коли спецслужби росії досить ефективно використовували так звану кримську самооборону для залякування населення півострова. Такі парамілітарні підрозділи під егідою Верховної Ради Автономної Республіки Крим створювалися ще в грудні 2013 - січні 2014 років. І, напевно, ось це уявлення і прагнення утримати Крим призводять Аксьонова до необхідності створення такого формування, як приватна військова компанія”, — сказав Чубаров.

Читайте також: У Криму загарбники риють окопи по периметру населених пунктів – правозахисник

Як повідомлялося, призначений кремлем “глава” окупованого Криму Сергій Аксьонов створив на півострові власну приватну військову компанію "Конвой", якою керує "права рука" засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина Костянтин Пікалов.