Заступник постпреда в Криму: росія запускає більше потягів до півострова, ймовірно для евакуації

До тимчасово окупованого Криму із території росії почали запускати більше пасажирських та вантажних потягів, які можуть використовувати для евакуації.

Про це в ефірі FREEДОМ повідомив заступник постійного представника Президента України в Криму Денис Чистіков, передає Укрінформ.

«За останні дні з'явилась інформація, що збільшилося кількість потягів – як пасажирських, так і вантажних – на територію Криму. Загарбники пояснюють це тим, що нібито починається туристичний сезон. Однак слід зазначити, що після вибухів у Джанкої та Севастополі росіяни почали відміняти бронь та відмовлятися від відпочинку на території тимчасово окупованого Криму. Очевидно, що ці потяги можуть використовувати для евакуації», - сказав Чистіков.

Окрім того, за його словами, окупаційна влада Криму заявила про збільшення об'ємів вивезення продукції з окупованого півострова.

«Якщо подивитися, що вони вивозять, то це – зерно, що накопичилося на території Криму і було викрадене на новоокупованих територій», - зауважив він.

Читайте також: У Севастополі пролунали вибухи, перекрита переправа через бухту

Чистіков також додав, що на півострові значно зросла кількість пропозицій продажу житла, яке отримали незаконно прибулі на півострів російські колонізатори.

Як повідомляв Укрінформ, за даними ГУР Міноборони України, росіяни облаштовують нові укріплення у Криму та водночас окупаційна влада й військове командування вивозять свої сім'ї з півострова та розпродують майно.