«Доценту» кримського університету загрожує до 12 років за заклики до геноциду українців

Правоохоронці повідомили про підозру викладачу кримського навчального закладу, який закликав до геноциду українців.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За даними слідства, доцент окупаційного Кримського федерального університету ім. В.І. Вернадського здійснював пропагандистську кампанію проти України.

«У виступах, що транслювались на кримському телебаченні, він підтримував дії держави-агресора, виправдовував злочини рф та закликав до геноциду українського народу», - ідеться в повідомленні.

У промовах викладач використовував звичний наратив російської пропаганди, що нібито українці не є «повноцінним народом», а денацифікацію називав основною метою російської агресії проти України.

Читайте також: Парламент Італії готує резолюцію щодо визнання Голодомору геноцидом - Зеленський

У такий спосіб фігурант як публічна особа, що має вплив на аудиторію, виправдовував дії ворога та перетворював громадян України на легітимну й необхідну мішень для знищення.

За процесуального керівництва прокуратури автономії йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 442, ч. 6 ст. 111-1, ст. 436, ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України.

Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура АР Крим повідомила про підозру «голові» окупаційного Духовного управління мусульман Криму та Севастополя. Йому загрожує 12 років позбавлення волі.