Компроміси щодо територіальної цілісності України неприйнятні - Ташева

Для України будь-які компроміси щодо територіальної цілісності є неприйнятними.

Про це заявила постійний представниця Президента України в АРК Таміла Ташева на відкритті Днів Криму в Туреччині, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал установи.

“рф використовує окупований Крим як плацдарм для наступу на материкову Україну. Тому, щоб захистити права людини, зокрема українців та кримських татар, які є спорідненими з турецьким народом, ми маємо вигнати окупанта з півострова. Наше військово-політичне керівництво неодноразово повторювало, що у нас не може бути компромісів щодо територіальної цілісності України. Тому перемога України – це повернення всіх її територій”, - сказала Ташева.

Вона подякувала Туреччині за активну участь у діяльності Кримської платформи, підтримку “зернової ініціативи” та надання допомоги корінному кримськотатарському народу. Окремо Ташева висловила вдячність президентові Туреччини Реджепу Тайїпу Ердогану за участь у Другому саміті Кримської платформи.

Відкриття Днів Криму в Туреччині відбулося в Стамбульському політехнічному університеті. Захід триватиме три дні: один у Стамбулі і два у містечку Ескішехір – поселенні кримських татар у Туреччині.

Читайте також: Ташева: У Раді Європи було важливо озвучити державні рішення стосовно Криму

Його організовано спільними зусиллями Кримського дому, громадської організації "Кримська родина", генеральним консульством України в Стамбулі, а також партнерами з Туреччини.