Незаконне вивезення зерна через Крим: в Україні повідомили про підозру капітану російського судна

Капітану російського судна повідомили про підозру у незаконному перевезенні українського зерна через тимчасово окупований Крим.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя повідомлено про підозру капітану російського судна «Капітан Корчін».

Йому інкриміновано порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію півострова та виїзду з неї (ч. 2 ст. 332-1 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, громадянин рф, який є капітаном судна під прапором росії, здійснив три незаконні заходи та виходи із закритого Севастопольського морського торговельного порту.

Читайте також: Україна втратила до 10 мільйонів тонн потенційного врожаю

«Підозрюваний забезпечував завантаження судна зерном, яке окупанти незаконно вивезли з тимчасово окупованих територій України. Усвідомлюючи протиправність своїх дій, капітан періодично вимикав Автоматичну ідентифікаційну систему AIS», - ідеться в повідомленні.

Також він вносив до системи фіктивні відомості щодо курсу судна, яке прямувало нібито в порти рф, а не в закриті морські порти тимчасово окупованого Криму.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні СБУ встановила зрадників, які допомогли рф викрасти понад 650 тисяч тонн українського зерна із тимчасово захоплених Херсонської та Запорізької областей.