СБУ оголосила підозру «міністру охорони здоров'я» в окупованому Криму

Служба безпеки України оголосила підозру очільнику «міністерства охорони здоров'я» Криму, який змінив медичну систему півострова під військові потреби російських загарбників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ у Телеграмі.

Встановлено, що «посадовець» організував постачання лікарських засобів, обладнання і автомобілів з медзакладів півострова на потреби російських військових, які атакували південь України.

Крім того, за його вказівкою місцеві лікарні було переобладнано під військові шпиталі для прийому загарбників.

За даними слідства, колаборантом є колишній головний санітарний лікар міст Феодосія і Судак, який після захоплення регіону добровільно приєднався до лав окупаційної адміністрації.

Читайте також: У Криму внаслідок ДТП розбився колишній депутат-зрадник – ЗМІ

“Там він отримав паспорт рф та вступив до кремлівської партії «единая россия», у складі якої був «депутатом Судакского горсовета». У жовтні минулого року представники кремля призначили його «первым заместителем министра здравоохранения» в Криму, а 22 липня цього року він очолив це «міністерство»”, - йдеться в повідомленні.

До його основних завдань входило «переформатування» системи охорони здоров’я півострова для потреб повномасштабної агресії рф проти України, додали в СБУ.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили “міністру” про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності за злочини проти України.