Стефанчук розповів, про що буде резолюція Першого парламентського саміту Кримської платформи

Відео

За результатами Першого парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи буде ухвалено резолюцію з питань Криму та реформування глобальної системи безпеки.

Про це заявив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Апарату ВР.

За словами спікера, цей саміт є важливою ланкою на етапі втілення стратегічних рішень очільників країн світу безпосередньо на рівні світових парламентів.

"Ці рішення мають втілюватися в життя через прийняття законодавчих актів. Тому важливо, щоб спікери парламентів країн світу мали можливість обговорити як кримське питання в цілому, так і провести дискусії про систему глобальної безпеки. Це, фактично, продовження тієї розмови, яку ми почали разом з колегами на зібранні спікерів G7", — підкреслив Стефанчук.

Він зауважив, що рішення саміту спікери будуть продукувати на рівні своїх парламентів, а це "важлива підтримка України на рівні прямої представницької демократії".

Стефанчук також поінформував, що за результатами заходу буде ухвалена відповідна резолюція.

"Зараз ця резолюція опрацьовується разом з тими партнерами, які вже заявили про свою участь. Вона буде починатися з питань Криму і, зокрема, зачіпатиме питання, що пов'язані з реформуванням глобальної системи безпеки в світі", — пояснив Стефанчук.

Читайте також: Кондратюк запросила країни G19 на Перший Парламентський саміт Кримської Платформи - без росії

Він також наголосив: "Крим — це яскравий приклад того, як почали нехтуватися закони і принципи міжнародного права. Для нас дуже важливо, щоб ця тенденція була зупинена, і Крим повернувся додому, в Україну".

Як повідомлялося, станом на початок жовтня понад 30 спікерів парламентів та керівників міжпарламентських об’єднань та асамблей підтвердили участь у Першому парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи, який відбудеться 24-25 жовтня 2022 року у Хорватії, м. Загреб.