Джелялов прокоментував свій вирок

Лист

Засуджений "судом" в окупованому Криму до 17 років ув'язнення перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов у відкритому листі вказав на невідповідність між вигаданою йому роллю у сфабрикованій справі та покаранням.

Лист опублікував у Фейсбуці адвокат Микола Полозов, передає Укрінформ.

"Ті, хто ознайомився зі змістом обвинувачення більше ніж поверхово, легко помітили явну невідповідність між роллю, яку мені вигадали у цій сфабрикованій справі, і розміром покарання. Найменша роль і найбільше покарання. Тим самим суд лише підтвердив нашу впевненість у тому, для кого і для чого все було організовано. Незграбно і безглуздо", - написав Джелялов.

Він також зазначив, що футболка з написом “Два прапори – єдина країна”, в якій він був на судовому засіданні під час оголошення вироку, викликала “нездоровий ажіотаж” - співробітники СІЗО прийшли до нього в камеру і попросили віддати її, інакше б проводили обшук. Вилучення знімали на службову камеру. За їхніми словами, їх "смикнули" з москви.

"Вочевидь, українська символіка діє на когось у москві, як часник на вампірів. Хоча одягав я футболку не для них, а для своїх", - написав Джелялов.

Читайте також: Незаконні вироки Джелялову і братам Ахтемовим: дані на кримського «суддю» передадуть РНБО

Як повідомляв Укрінформ, "суд" у Криму засудив першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла (Джелялова) та Асана й Азіза Ахтемових до 17, 15 та 13 років колонії суворого режиму відповідно. Їм також призначено великі штрафи.

Захист Джелялова подав апеляцію на вирок.