За період окупації Криму померли 29 родичів політв'язнів кремля

За період окупації Криму померли 29 родичів політв'язнів, на їх похорони в’язнів кремля не відпустили.

Про це повідомляє Кримськотатарський ресурсний центр (КРЦ), передає Укрінформ.

«За даними Кримськотатарського ресурсного центру, у катівнях фсб окупованого Криму перебувають 145 політв'язнів. На жаль, сім'ї всіх цих людей змушені переживати неймовірний стрес через незаконні дії росії, що завдає серйозної шкоди їхньому здоров'ю», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за період окупації Криму померли 29 родичів політв'язнів. Серед них - 11 батьків, які так і не дочекалися звільнення своїх незаконно заарештованих дітей, та троє неповнолітніх дітей політв'язнів Криму. Підкреслюється, що нікому із політв'язнів не дозволили поховати своїх близьких.

Читайте також: росія хоче кинути на оборону Криму строковиків і мобілізованих — розвідка

Від початку окупації Криму багато мешканців півострова, які опинилися за його межами через свою політичну та громадянську позицію, не змогли бути присутніми на похороні своїх батьків через відкриті проти них кримінальні "справи" співробітниками фсб або погрози арешту, інформує КРЦ.

Як повідомляв Укрінформ, за даними КРЦ, у Криму за період окупації зникла безвісти 21 людина, з них 15 є представниками кримськотатарського народу.