Ташева розповіла, що обговорюватимуть на другому саміті Кримської платформи

На другому саміті Кримської платформи, який відбудеться 23 серпня, розглядатимуться нові виклики, що виникли після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Про це заявила постійна представниця Президента в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева в ефірі національного телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми працюємо як на внутрішньому напрямку, так і на зовнішньому. На зовнішньому буде організований другий саміт Кримської платформи. Він проходитиме у гібридному форматі, але здебільшого онлайн 23 серпня, Офіс Президента про це вже оголошував. Восени ми плануємо ряд інших заходів, про які, я впевнена, Президент України незабаром оголосить», - сказала Ташева.

Читайте також: Після деокупації Криму російські «переселенці» повинні будуть залишити півострів — Ташева

За її словами, на саміті будуть обговорюватися нові виклики, які постали після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

«Ми будемо говорити про використання в тому числі Криму як мілітарної бази для повзучої окупації Півдня нашої держави. Звісно, ми проговоримо питання нових окупованих територій і, звичайно, посилення санкційного режиму проти рф, порушення прав людини на території півострова, переслідування кримськотатарських активістів. Тобто ряд питань з урахуванням того, які є оновлення вже після повномасштабного вторгнення», - зазначила постійна представниця Президента в АРК.

Читайте також: Дипломатія є головним інструментом деокупації Криму, але неминучі і «військові елементи» - Ташева

Як повідомлялося, 23 серпня 2021 року в Києві відбувся перший установчий саміт Кримської платформи за участю 46 іноземних держав та міжнародних організацій. На ньому було ухвалено декларацію, згідно з якою учасники платформи зобов'язуються не визнавати Крим російським.