ООН задокументувала 41 випадок переслідування кримчан за критику дій армії рф в Україні

Моніторингова місія ООН з прав людини задокументувала 41 випадок переслідування окупаційною владою жителів Криму за «дискредитацію» російської армії або заклики до припинення застосування збройних сил росії в Україні.

Про це заявила голова Місії Матільда Богнер на презентації у середу, 29 червня, нової доповіді Управління ООН з прав людини щодо України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У Криму і без того обмежений громадянський простір для висловлення незгодних і критичних думок був ще більше звужений через запровадження нового законодавства. Наразі ми задокументували 41 випадок переслідування жителів Криму за «дискредитацію» (російської армії. – ред.) або заклики до перешкоджання застосуванню збройних сил росії», - сказала Богнер.

За її словами, багато ЗМІ, раніше доступних у Криму, були також заблоковані після 24 лютого, що серйозно обмежило право на свободу вираження поглядів на тимчасово окупованому півострові.

Читайте також: Перед Днем кримськотатарського прапора загарбники залякують активістів - Чубаров

Як повідомлялося, 4 березня російські депутати ухвалили закон про кримінальне покарання за «фейки щодо дій російської армії», тобто, за поширення інформації, що відрізняється від офіційно прийнятної у рф.

Президент рф путін 16 квітня підписав закон про штрафи за публічне ототожнення дій СРСР та нацистської Німеччини.