Ворог відпустив викрадене подружжя кримських татар на Херсонщині – Чубаров

Після максимального поширення інформації про обшук та викрадення в селищі Новоолексіївка на Херсонщині Мамеда Мусаєва та його дружини Тетяни Базирової, російські загарбники відпустили їх.

Про це в Фейсбуці повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає Укрінформ.

“Дякуємо всім, хто сприяв максимальному розширенню інформації про ранковий обшук у будинку мешканців селища Новоолексіївки Мамеда Мусаєва та його дружини Тетяни Базирової, після якого російські карателі їх незаконно утримували у підвалі колишнього профтехучилища № 17 м. Генічеська… Надійшла інформація, що Мамед Мусаєв та Тетяна Базірова звільнені”, - повідомив Чубаров.

Читайте також: На Херсонщині загарбники викрали двох братів, понад три тижні - жодної інформації

Голова Меджлісу звернувся до громадян України із закликом ніколи не падати духом.

“Ніколи не падайте духом. Якщо ви стали очевидцем злочину, скоєного російськими окупантами або ж самі є потерпілим від протиправних дій російських карателів, якнайшвидше оприлюднюйте те, що сталося”, - наголосив він.

За словами Чубарова, на сьогодні це чи не єдиний спосіб врятувати життя і здоров'я людини, яка потрапила в заручники до російських агресорів.

Читайте також: росіяни не вивчили історію: кримські татари завжди повертаються додому – Сеітаблаєв

Як повідомляв Укрінформ, подружжя було викрадено напередодні, 27 травня, у селищі Новоолексіївка. Їх помістили у сумнозвісне профтехучилище № 17 у Генічеську, де влаштовані камери для тортур.

На Херсонщині загарбники продовжують викрадати мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО, фермери, вчителі та прості люди.