У РФ завтра відбудуться чергові судилища у справах двох «сімферопольських груп»

У Південному окружному військовому суді в російському Ростові-на-Дону 17 січня відбудуться чергові судові засідання у «справі Хізб ут-Тахрір».

Про це уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денiсова повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зокрема, за словами омбудсмена, пройдуть судові засідання стосовно учасників «другої сімферопольської групи», до якої входять Ремзі Бекіров, Риза Ізетов, Раїм Айвазов, Шабан Умеров та Фарход Базаров, а також «третьої сімферопольської групи», до якої входять Ленур Сейдаметов і Тимур Ялкабов.

Уповноважена зазначила, що також відбудеться судове засідання щодо вчителя фізкультури Еміля Зіядінова, якого країна-окупант безпідставно ув’язнила за активну громадянську позицію щодо незаконного переслідування кримських татар.

Читайте також: Денісова закликає генконсула України відвідати судилища над кримськими татарами

Під час усіх засідань планується розгляд справи по суті, зауважила Денісова.

"Закликаю генерального консула України в Ростові-на-Дону Тараса Малишевського, міжнародні правозахисні організації відвідати незаконні судилища задля недопущення порушення прав незаконно утримуваних громадян України, а також сприяння забезпеченню права на захист і справедливий суд", - заявила омбудсмен.

Як повідомлялося, 12 січня Південний окружний військовий суд продовжив на три місяці запобіжний захід учасникам так званої "четвертої бахчисарайської групи" Олександру Сизикову, Сейрану Хайредінову та Аліму Суф'янову.