На сайті іспанської Ла Ліги Крим зобразили російським - Україна вимагає виправити помилку

Надзвичайний і Повноважний Посол України в Королівстві Іспанія Сергій Погорельцев звернувся до президента "Ла-Ліги" Хав’єра Тебас Медрано з вимогою виправити карту на офіційному сайті Прімери, де тимчасово окупований півострів Крим зобразили частиною Росії.

Як передає Укрінформ, про це посольство України в Іспанії повідомляє у Фейсбуці.

"У зв’язку з інформацією, що стала відомою посольству України в Іспанії, посол Сергій Погорельцевневідкладно звернувся до президента Професійної футбольної ліги Іспанії "Ла-Ліга" Хав’єра Тебас Медрано з приводу грубої помилки, допущеної на сайті Ла-Ліги в розділі офіційних трансляторів чемпіонату, з огляду на відсутність відображення Кримського півострова на карті України", - йдеться у повідомленні.

Зокрема посол України порушив питання щодо негайного внесення коректив у відповідну карту, а також наголосив на необхідності дотримання Асоціацією Ла-Ліга політики невизнання зміни статусу Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, а також санкційних обмежень щодо Російської Федерації.

Читайте також: Французький канал вибачився і пояснив, чому зобразив карту України без Криму

Зазначається, що зазначене питання посольство тримає на контролі.

Помилка була допущена в розділі списку офіційних трансляторів турніру. Так, на представленій віртуальній карті контури України підсвічуються без тимчасово окупованого Росією півострова.