Апеляцію на арешт Джелялова розглянуть 1 жовтня

Найближчої п'ятниці в так званому Верховному суді Криму відбудеться засідання з розгляду апеляційної скарги на арешт Нарімана Джелялова.

Про це у Фейсбуку повідомив адвокат Микола Полозов, передає Укрінформ.

"Засідання апеляційної інстанції з розгляду скарги на взяття Нарімана Джелялова під варту відбудеться у Верховному суді Криму в п'ятницю 1 жовтня о 12-й годині", - повідомив він.

Як уточнив адвокат, Наріман Джелялов братиме участь у засіданні із СІЗО через відеоконференцзв'язок.

Читайте також: Джелялов розповів про «іспити» ув’язнення, подякував Зеленському та Ердогану

Нагадаємо, незаконно затриманому в тимчасово окупованому Криму Наріману Джелялову перекваліфікували обвинувачення з «пособництва в диверсії» на «вчинення диверсії» на газопроводі в селі Перевальному.

3 і 4 вересня в тимчасово окупованому Криму силовики провели незаконні обшуки і затримали першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, а також активістів Ельдара Одаманова, Азіза і Асана Ахтемових, Шевкета Усеінова.

Читайте також: Джелялову висунули нове обвинувачення - адвокат

Районний "суд" Сімферополя 6 вересня заарештував Джелялова і братів Ахтемових до 4 листопада. Одаманов і Усеінов дістали 14 і 15 діб "адміністративного арешту", після закінчення якого були звільнені.

10 вересня Верховна Рада ухвалила заяву із закликом до міжнародного співтовариства засудити чергову хвилю репресій проти кримських татар у тимчасово окупованому Криму.