Під час Кримської платформи Зеленський підпише низку законів

Президент Володимир Зеленський має намір на саміті Кримської платформи підписати низку законів щодо Криму.

Про це він повідомив в інтерв’ю кримським журналістам, яке опублікувало інтернет-видання “Українська правда”, повідомляє Укрінформ.

Коментуючи репліку журналістів, що закон про скасування вільної економічної зони "Крим" досі ним не підписаний, Зеленський сказав: “Я все підписую, що мені приносять. Скажу вам чесно, багато з цих законів я планую підписати саме під час Кримської платформи. Моя ідея була в залученні інших лідерів до справ Криму. Про корінні народи ми підписали закон, не чекаючи події”.

Читайте також: Кримська платформа спрямована на те, щоб світ трохи прокинувся — Чубаров

Президент додав, що “усе буде підписано, і все підписується”.

Як повідомляв Укрінформ, відкриття саміту Кримської платформи відбудеться в Києві 23 серпня.

Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Читайте також: Сайт Кримської платформи «заговорив» англійською та кримськотатарською мовами

Опубліковане в четвер інтерв’ю Президента Володимира Зеленського є частиною мультимедійного проєкту "Як ми будемо повертати Крим" Лабораторії журналістики суспільного інтересу та НВ, який об’єднав кримських журналістів, редакторів різних медіа, правозахисників та громадських діячів у "Кримську редакцію" для пошуку інструментів та рішень для деокупації півострова.

Фото: Офіс Президента