Росія перекидає до Криму псковських десантників - розслідувачі СІТ

Російська Федерація перекидає в окупований Крим 76-у гвардійську десантно-штурмову дивізію зі Пскова, бійці якої у 2014 році воювали на Сході України.

Про це повідомляє незалежна група російських розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT), передає Укрінформ.

За інформацією СІТ, 4 квітня у соцмережі TikTok опубліковано відео, де видно залізничну платформу із самохідною артилерійською установкою "Нона-С", яка знаходиться на озброєнні повітряно-десантних військ РФ.

@doodlezzzs

#поезд#военнаятехника

♬ оригинальный звук - PODSTRELOV

Перевіривши номер платформи за допомогою сервісу gdevagon, розслідувачі встановили, що вона слідує зі станції Черех у Псковській області на станцію "Сімферополь-вантажний". Як вантажовідправник і вантажоодержувач вказана військова частина 07264 - 76-а гвардійська десантно-штурмова дивізія, бійці якої відомі як "псковські десантники".

104-й гвардійський десантно-штурмовий полк, що входить до складу цієї дивізії, яка дислокується в селищі Черех.

76-а гвардійська десантно-штурмова дивізія відома тим, що брала безпосередню участь у бойових діях на Сході України.

Як повідомляв Укрінформ, раніше незалежна група російських розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT) поінформувала про перекидання до українських кордонів російської 74-ї гвардійської мотострілецької бригади, яка базується в Юрге Кемеровської області.

Читайте також: РФ перекидає до кордону України мотострілецьку бригаду з Кемерова - CIT

За словами головнокомандувача Збройними силами України Руслана Хомчака, уздовж державного кордону, на тимчасово окупованих територіях України та АР Крим знаходиться 28 батальйонних тактичних груп РФ.