У Криму окупанти розганяють чутки про відкриття адмінмежі для охочих вакцинуватися Sputnik V

Російська Федерація поширює в тимчасово окупованому Криму наративи про нібито проблеми з вакцинацію проти COVID-19 в Україні й можливе відкриття адміністративної межі для приїзду українців, охочих щепитися російською вакциною Sputnik V.

Про це розповіла заступниця постійного представника Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева під час форуму «Виборча реформа: оцінка через призму цінностей, політичних прав, якості процедур», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз ми живемо в умовах пандемії коронавірусу. Російська Федерація зараз намагається просувати такий наратив, що от в Україні є проблеми з вакцинуванням, а вони своїм "Спутником" готові вакцинувати всіх, хто, наприклад, до них приїде. І ми не виключаємо, і ми це бачимо за тими повідомленнями, які ходять всередині Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, що вони будуть відкривати адмінмежу з Кримом і будуть запрошували наших мешканців для вакцинування", - зазначила вона.

Читайте також: Скандал із російською вакциною: у Словаччині подав у відставку вже третій міністр

Водночас Ташева підкреслила, що Україна як держава працює над тим, аби дати змогу, у тому числі й українцям, які наразі мешкають на тимчасово непідконтрольній території, зробити щеплення сертифікованою в Україні вакциною проти COVID-19.

Вона нагадала, що нещодавно РНБО затвердила Стратегію деокупації та реінтеграції Криму. За її словами, наскрізною лінією в цьому документі йде питання збереження та відновлення зв'язків з нашими громадянами і надання різного роду сервісів цим людям.

Читайте також: Українців не вакцинуватимуть російським Sputnik V - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, Рада національної безпеки й оборони України 11 березня затвердила Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.