ФСБ повідомила про затримання українця на адмінкордоні з окупованим Кримом

Російські силовики стверджують, що затримали громадянина України, який намагався потрапити до Криму в обхід пунктів пропуску».

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

«Як повідомляє «Крыминформ» з посиланням на управління ФСБ Росії, за три кілометри від підконтрольного Росії пункту пропуску «Перекоп», в районі дамби, що з'єднує півострів Ад із Кримом, ФСБ затриманий уродженець Кривого Рогу 1965 року народження. За даними російських силовиків, затриманий, ім'я якого невідоме, прямував в анексованний Крим «у пошуках кращих умов життя», не маючи при собі дійсних документів», - йдеться в повідомленні.

Стосовно затриманого порушили кримінальну справу за частиною 1 статті 322 російського Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу в розмірі до 200 тисяч рублів або в розмірі заробітної плати або іншого доходу засудженого за період до 18 місяців, або примусових робіт на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Читайте також: Будівельні роботи на КПВВ «Каланчак» і «Чонгар» планують завершити вже в листопаді

На початку вересня повідомлялося про затримання російськими прикордонниками на адмінкордоні Криму з Херсонщиною двох людей, один з них – житель Хмельницької області.

У Держприкордонслужбі України неодноразово заявляли, що ідентифікувати затриманих ФСБ на адмінкордоні з Кримом громадян України неможливо, так як російська сторона не відкриває їх персональні дані. Також українські прикордонники стверджують, що не підтримують контактів з окупантами».

Після анексії Криму Росією на початку 2014 року між материковою Україною і півостровом пролягла адміністративна межа. У Херсонській області на адмінкордоні з Кримом працюють три контрольних пункти в'їзду/виїзду – «Каланчак», «Чонгар» і «Чаплинка».