"Суд" над кримськотатарськими активістками перенесли без пояснення причин

У Криму окупаційна влада з невідомих причин перенесла анонсовані на 9.30 і 10.30 засідання "судів" стосовно затриманих напередодні громадських активісток Лутфіє Зудієвої і Муміне Салієвої.

Про це в Facebook повідомляє "Кримська солідарність".

"Судові засідання перенесли. Сьогодні, 31 травня 2019 року о 12.00 - Мумине Салієва, о 14.00 - Лутфіє Зудієва", - повідомляє "Кримська солідарність".

Передбачається, що за адміністративне правопорушення, що пред'являється активісткам, відповідно до ст. 20.3 КпрАП РФ, їм загрожує штраф або адміністративний арешт.

Адвокат Лілі Гемеджі в коментарі "Кримській солідарності" заявила, що процес традиційно буде побудований на залякуванні кримських татар, проте "це нікого не зупиняє і наші активістки не збираються відмовлятися від своєї боротьби".

"Процес буде стандартним - усі методи спрямовані на те, щоб налякати, викликати страх, і затримання саме жінок направлено на те, щоб викликати страх у серцях чоловіків, готових стояти за своїх жінок горою", - сказала Гемеджі.

За словами адвоката Еміне Авамілєвої, "незважаючи на те, що розгляд адміністративних матеріалів у Київському райсуді затягується, команда адвокатів і громадських захисників готова до кінця вистояти й гідно відстояти інтереси наших чудових жінок".

Читайте також: ЄС очікує від Росії термінового звільнення українських моряків

Як повідомляв Укрінформ, 30 травня в окупованому Криму затримали двох активісток: Муміне Салієву - в Бахчисараї і Лутфіє Зудієву - в Джанкої. Жінок утримували в так званому Центрі протидії екстремізму в Сімферополі, більш як дві години до них не могли потрапити адвокати. Ввечері обох активісток відпустили, призначивши судилище над ними на 31 травня.