Ростовський суд залишив під вартою п'ятьох кримськотатарських активістів

Ростовський обласний суд відхилив апеляційні скарги на рішення про продовження арешту п'яти кримськотатарським активістам, затриманим після масових обшуків в окупованому Криму.

Про це в Facebook повідомляє "Кримська солідарність".

"За всіма розглянутими сьогодні апеляційними скаргами по даній справі суд залишив рішення першої інстанції про продовження терміну утримання під вартою без змін", - йдеться в публікації.

При цьому уточнюється, що розглядалися апеляційні скарги на продовження арешту Ремзі Бекірова, Різи Ізетова, Руслана Сулейманова, Шабана Умерова і Асана Янікова.

Суд проходив у закритому режимі, в засіданні брав участь адвокат Едем Семедляєв.

Читайте також: Справа "Хізб ут-Тахрір": "суд" відхилив апеляцію на рішення про обшук в домі активіста

Як повідомляв Укрінформ, 27 березня в окупованому Криму силовики провели масові обшуки в будинках кримськотатарських активістів, в тому числі активістів громадського об'єднання "Кримська солідарність".

27 і 28 березня Київський райсуд Сімферополя заарештував всіх затриманих активістів. На даний час 23 заарештованих кримських татар утримуються у п'яти СІЗО Ростовської області, ще один перебуває в СІЗО Сімферополя.

Ремзі Бекірову, Різі Ізетову, Руслану Сулейманову, Фаріду Базарову і Шабану Умерову інкримінують «організацію діяльності терористичної групи». Решту заарештованих підозрюють в «участі в діяльності терористичної організації».