У парламенті Канаді обіцяють не визнавати анексію Криму

Канадська опозиція обіцяє Україні усіляку підтримку в боротьбі за відновлення територіальної цілісності.

Про це заявив депутат від опозиційної Консервативної партії Канади Ларі Магуір під час виступу у парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми завжди підтримуватимемо народ України у його боротьбі за суверенітет й териториторіальну цілісність, а також ніколи не визнаємо незаконну анексію Криму та окупацію Донбасу”, - сказав Магуір.

Читайте також: Канадська опозиція хоче закрити Huawei доступ до 5G

Він також привітав представників української громади Канади й інших країн із Всесвітнім днем вишиванки.

“Щороку відзначаючи цей день, ми визнаємо важливість української вишивки як символу єдності. Сьогодні й протягом наступних тижнів канадці українського походження носитимуть свої вишиванки, аби нагадувати один одному про колишню боротьбу за створення незалежної держави, яку Канада визнала однією із перших”, - зазначив депутат.

Магуір додав, що вишиванка “об’єднує усіх українців як вдома, так і закордоном й служить важливим нагадування про виклики, перед якими постає сучасна Україна”. “Від імені Консервативної партії Канади, я дякую усім членам української громади Канади за організацію та участь у багатьох заходах, приурочених до цього особливого дня. Щасливого Дня вишиванки!”, - наголосив він.

Читайте також: Канада у 2019 році відмовила у візах 23% українців - посол Ващук

Під час виступу депутат був вбраний у вишиванку.

Нагадаємо: Всесвітній день вишиванки – це міжнародне свято, покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення — щороку в третій четвер травня. У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка.