Чубаров вважає, що відновлення цілісності України Зеленському слід почати з Криму

Якщо новообраний президент України Володимир Зеленський хоче відновити територіальну цілісність України, свою діяльність він повинен розпочати з вирішення проблеми Криму.

Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров під час пам’ятного заходу з нагоди 75 річниці депортації кримських татар.

«Будь-який президент, незалежно від його прізвища, якщо його діяльність буде спрямована на відновлення територіальної цілісності України, він має розпочинати з Криму. І йому нікуди не дітись від кримськотатарської проблеми, бо це одна із найактуальніших, найболючіших проблем, і йому доведеться працювати з усіма партнерами України на міжнародній арені. В середині країни йому потрібно буде працювати з усіма політичними силами, і в першу чергу з Меджлісом кримськотатарського народу», - наголосив Чубаров.

Читайте також: Росія глушить українські радіостанції у Криму - правозахисники

За його словами, на сьогодні новообраний президент нічого не сказав щодо вирішення проблеми Криму, аби це можна було обговорювати. Разом з тим, представники Меджлісу, які володіють вичерпною інформацією, готові її надати.

«Якщо його команді потрібно буде дуже детально і вичерпо викласти, ми це зробимо», - запевнив Чубаров.