Під час затримання російські силовики били кримських активістів до втрати свідомості

Заарештований кримськотатарський активіст Осман Аріфмеметов розповів своєму адвокатові Олексію Ладіну, що російські силовики під час затримання жорстоко побили його, в результаті чого він декілька разів непритомнів.

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

«27 березня 2019 року, між 22.00 і 23.00 я, Аріфмеметов О.Ф. і мої друзі Бекіров Р.Р. і Абдулкадиров В.В. знаходилися в будівлі «Макдональдс» (у Ростовській обл. - ред.). Озброєні люди в чорних масках, одягнені у все чорне, увірвалися до будівлі «Макдональдс», підбігли до нас, не представившись, почали вимагати від мене і моїх друзів документи... Привезли нас у лісисту місцевість. Мене тримали за кайданки й били ногами по стегнах, гомілках і сідницях. Ударили кийком по потилиці, в результаті чого я декілька разів втрачав свідомість", - розповів Аріфмеметов.

За його словами, коли викрадачі везли активістів на мікроавтобусі до лісу, на всіх трьох наділи кайданки, завернули руки за спину, поклали колінами й чолом на підлогу між сидіннями і ходили по їхніх спинах.

В Османа забрали барсетку в якій були документи, в тому числі паспорт громадянина України, український закордонний паспорт, 16050 рублів, дорожній килимок для молитви іа інші речі. З його рук зняли наручний годинник і крім того, пропав його мобільний телефон.

Після того, як побитий знепритомнів, до тями його за допомогою нашатирю привели вже люди одягнені в зелене і в зелених масках.

Читайте також: Кримські татари будуть у конструктивній опозиції до Зеленського - Джемілєв

"Ці люди також не представились, посадили в інший мікроавтобус і відвезли в невідомому напрямку. Привезли нас у невідоме мені місце пізно вночі. Приблизно через годину приїхали інші люди в зеленій формі і в зелених масках, двоє були без масок. Ці люди не представилися, пересадили нас у свій мікроавтобус. З цими людьми ми доїхали до будівлі ФСБ по Сімферополю, на бульвар Франка. Весь цей час мене тримали в кайданках, з руками за спиною", - розповів Аріфмеметов.

Він підкреслив, що його особисті речі йому досі не повернули.

Як повідомляв Укрінформ, 27 березня в окупованому Криму пройшли масові обшуки в будинках кримських татар, за якими пішли затримання і арешти активістів "Кримської солідарності". Про затримання трьох активістів - Ремзі Бекірова, Османа Аріфмеметова і Владлена Абдулкадирова, які виїхали до Ростова-на-Дону для участі в суді над кримськими татарами, стало відомо на наступний день - 28 березня. Наразі всі заарештовані кримські татари знаходяться у Ростовській області.