Фігуранти "справи Веджіє Кашка" не визнали провини, "суд" переходить до дебатів

У Криму відбулося засідання контрольованого окупаційною владою суду у "справі Веджіє Кашка", в ході якого всі фігуранти справи - Бекір Дегерменджи, Руслан Трубач, Казім Аметов і Асан Чапух заявили, що не визнають себе винними в інкримінованому їм "вимаганні грошей" у Юсуфа Айтана. 

На наступному засіданні "суд" перейде до дебатів, повідомляє "Кримська солідарність".

"Судове засідання закінчилося. Підсудні свою вину не визнали і заявили, що діяли виключно в інтересах покійної Веджіє Кашка", - повідомила "Кримська солідарність".

Крім того, Чапух заявив "суддям", що знайдена в його будинку зброя йому не належить і підкинута під час обшуку.

За словами адвоката Ісляма Веліляєва, захист у ході засідання подав клопотання про дослідження і долучення до справи розписки, наданої Веджіє Кашка "потерпілим" Юсуфом Айтаном в тому, що він зобов'язався повернути їй борг.

Також було подано клопотання про долучення пояснення турецького адвоката, до якого звернулася за життя Веджіє Кашка, з приводу особистості Айтана. У документі йшлося, що "потерпілий" Айтан на території Туреччини має багато боргів, а також офіційну дружину і чотирьох дітей.

Проте, повідомив адвокат Веліляєв, суд відхилив обидва клопотання та оголосив про завершення судового слідства і перехід до судових дебатів. При цьому клопотання "прокурора" про надання часу для ознайомлення з матеріалами справи було задоволене. Суд задовольнив клопотання і переніс слухання на 10 квітня 2019 року.

Читайте також: "Справа Веджіє Кашка": свідки захисту розповіли нові подробиці

Як повідомляв Укрінформ, Кязіма Аметова, Бекіра Дегерменджи, Руслана Трубача і Асана Чапуха затримали 23 листопада 2017 року за нібито вимагання грошей у громадянина Туреччини, який тривалий час не повертав борг ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Силовики намагалися затримати і саму 83-річну Кашка, проте їй стало погано і вона померла в машині "швидкої допомоги". Окупаційна влада відмовилася розслідувати причини смерті Кашка. На прохання родичів загиблої адвокат Микола Полозов розпочав власне розслідування причин смерті Веджіє Кашка.

Наразі всі фігуранти справи перебувають під домашнім арештом, трьом з них дозволено у денний час відвідувати лікарню.

Фото: Риза Асанов