Фігурантам "справи Веджіє Кашка" продовжили домашній арешт

В окупованому Криму Київський районний "суд" Сімферополя продовжив до 7 травня термін домашнього арешту всіх чотирьох фігурантів "справи Веджіє Кашка".

Про це повідомляє "Кримський процес".

"Всім фігурантам справи "Веджіє Кашка" продовжили термін домашнього арешту до 7 травня 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Правозахисники також інформують, що за клопотанням сторони захисту ще одному фігуранту цієї справи, Кязіму Аметову, дозволили відвідувати лікарню у денний час доби (раніше такий дозвіл "суд" дав Асану Чапуху і Бекіру Дегерменджи).

Сьогодні "суд" продовжив зачитувати матеріали кримінальної справи, так, сьогодні були зачитані особисті характеристики підсудних, згідно з якими всі підсудні характеризуються з позитивного боку, не мають психічних порушень і розладів, повідомляють активісти "Кримського процесу".

Клопотання про продовження всім фігурантам запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту було озвучене прокурором Аліною Лігвіненко, задоволене суддею Михайлом Бєлоусовим.

Читайте також: Фігурантам "справи Кашка" дозволили відвідувати лікарню

Як повідомляв Укрінформ, Кязіма Аметова, Бекіра Дегерменджи, Руслана Трубача та Асана Чапуха затримали 23 листопада 2017 року за нібито вимагання грошей у громадянина Туреччини, який насправді довгий час не повертав борг ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Силовики намагалися затримати і саму 83-річну жінку, але їй стало зле, і вона померла в машині "швидкої допомоги". Окупаційна влада відмовилися розслідувати причини смерті Кашка. На прохання родичів загиблої адвокат Микола Полозов розпочав власне розслідування причин смерті Веджіє Кашка.