У Криму почали слухати апеляцію Полозова у "справі Кашка"

В окупованому Криму починається розгляд апеляційної скарги адвоката Миколи Полозова у "справі Веджіє Кашка".

Про це в Facebook повідомляє активіст Едем Смедляєв.

"Зараз почнеться розгляд апеляційної скарги адвоката Миколи Полозова на незаконні дії слідчого у "справі Веджіє Кашка", - написав Смедляєв.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому 2018 року адвокат Микола Полозов почав незалежне адвокатське розслідування обставин смерті ветерана кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Адвокат вважає, що смерть 83-річної активістки була не трагічною випадковістю, а наслідком надмірного і непропорційного застосування до неї сили з боку російських силовиків під час її незаконного затримання.

Читайте також: Тюремники возили Бекірова до психлікарні - дочка політв'язня

Як заявив Полозов, за загибель Веджіє Кашка ніхто відповідальності не поніс - не було навіть формальних спроб з боку російської влади провести розслідування. Жінка загинула 23 листопада 2017 року, в день "спецоперації" із затримання "здирників", що стали фігурантами "справи Кашка" - Аметова, Дегірменджі, Трубача і Чапуха. Вони звинувачуються в тому, що вимагали від громадянина Туреччини повернути велику грошову суму ветерану кримськотатарського національного руху. Силовики намагалися затримати і саму 83-річну жінку, яка померла в машині швидкої допомоги. Окупаційна влада відмовилася розслідувати причини смерті Кашка. На прохання родичів загиблої адвокат Микола Полозов почав власне розслідування причин смерті.