Глава МЗС Данії закликав ЄС ввести санкції проти РФ через полонених моряків

Керченська криза

Міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен закликав Європейський Союз ввести санкції проти Росії через протистояння в Азовському морі та незаконне утримання українських моряків у РФ.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на заяву на сайті МЗС Данії.

"Я вважаю, що ЄС повинен реагувати на агресивну поведінку Росії", - заявив Самуельсен.

Таку заяву глава МЗС Данії зробив напередодні свого візиту до України. На 29 січня запланована спільна робоча поїздка міністрів закордонних справ України Павла Клімкіна, Чеської Республіки Томаша Петршічека та Королівства Данія Андерса Самуельсена до Маріуполя з метою отримання актуальної інформації про безпекову, гуманітарну та соціально-економічну ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил, зумовлену російською військовою блокадою українських морських портів в Азовському морі та військовою агресією Росії проти України.

Читайте також: Денісова вимагає передати поранених українських моряків до нейтральної країни

У четвер, 31 січня, Самуельсен зустрінеться зі своїми колегами з ЄС на неформальній зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Бухаресті, де буде обговорено зокрема й українське питання.

Планується, що ЄС висловить Москві ноту протесту через продовження утримування нею в ув'язненні 24 українських моряків, захоплених у районі Керченської протоки наприкінці листопада 2018 року.