Син фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" записав звернення перед винесенням вироку

Відео

Син фігуранта бахчисарайської справи "Хізб ут-Тахрір" Ремзі Меметова, координатор "Кримської солідарності" Ділявер Меметов записав відеозвернення, в якому відкинув всі звинувачення проти свого батька та інших підсудних у цій справі.

Про це повідомляють Крим. Реалії.

"Сьогодні цих людей звинувачують у тероризмі і насильницькому захопленні влади. Всі ці огульні звинувачення на їхню адресу побудовані лише на свідченнях лжесвідків та експертизах, які не витримують жодної критики. Я з упевненістю можу сказати, що мій батько – не терорист. Я впевнено можу сказати, що всі інші хлопці не мають жодного відношення до тероризму. Мусульмани – не терористи", – сказав Меметов у зверненні, яке опублікував у Facebook.

За його словами, фігуранти цієї справи перебувають у СІЗО вже два роки лише через те, що "дотримуються своєї релігії і намагаються зберегти культуру та традиції нашого народу".

Меметов зазначає, що "подібне вже було в історії нашого народу, в 1944 році, коли, назвавши весь народ "зрадниками радянської влади", його депортували з рідних домівок".

Він додав, що кримськотатарський народ не прийме ярлик "терористів".

Читайте також: "Суд" у Ростові через два дні оголосить вирок у "справі Хізб ут-Тахрір"

Як повідомляв Укрінформ, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в понеділок, 24 грудня винесе вирок чотирьом кримським татарам, фігурантам бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір" Ремзі Меметову, Руслану Абільтарову, Енверу Мамутову і Зеврі Абсеїтову.

Перша група бахчисарайців, обвинувачених у причетності до організації "Хізб ут-Тахрір", була затримана 12 травня 2016 року в окупованому Криму після серії обшуків в будинках кримських татар м. Бахчисарая, а також у місцевому кафе "Салачик". Пізніше були заарештовані і звинувачені в тероризмі Зеврі Абсеїтов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров і Енвер Мамутов. Обвинувачені вже виступили в ростовському суді з останнім словом. Для одного з фігурантів, Енвера Мамутова, прокурор просить 17 років позбавлення волі за сфабрикованою справою про "тероризм".