Стратегію інформаційної реінтеграції Криму приймуть протягом місяця - Джапарова

Фото

Уряд схвалить Стратегію інформаційної реінтеграції Криму протягом місяця.

Про це перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова сказала на засіданні круглого столу в Укрінформі.

"Стратегія інформаційної реінтеграції Криму буде прийнята протягом місяця. Тому що вже було на позаминулому тижні рішення РНБО, яке примушує фактично Кабінет міністрів прийняти цей документ", - сказала Джапарова.

За її словами, у стратегії містяться чіткі відповіді щодо того, як краще діяти Україні та її міжнародним партнерам, аби якнайшвидше домогтися повернення території нині окупованого Російською Федерацією півострова.

"Круглий стіл" на тему: "Повернення Криму: бачення українців" в Укрінформі / Фото: Багмут Павло та Ільєнко Юрій, Укрінформ

"Стратегія інформаційної реінтеграції Криму частково дає відповідь на те, що має бути зроблено. Тому що ми розуміємо, що коли визначається рамка політико-дипломатичного повернення, є інформаційний сегмент з точки зору роботи не тільки за повернення території, а й за повернення людей, які проживають на території Криму”, - сказала вона.

Читайте також: Джапарова висловила співчуття рідним і близьким загиблих у Керчі

Перший заступник міністра інформполітики нагадала про те, що МІП постійно проводить комунікаційні кампанії, метою яких є нагадати про те, що Крим - це Україна.

Водночас вона констатувала, що інформаційний простір здебільшого подає картинку про події на півострові, про те, що таке Крим, які там нині відбуваються репресії, є й аргументи стосовно того, чому саме ми маємо повернутися свою території. Але при цьому не пропонується жоден конкретний сценарій такого повернення.