П’ять естонських турфірм судитимуть за продаж путівок до Криму

Державна прокуратура Естонії порушила кримінальну справу стосовно п’ятьох естонських туристичних фірм за звинуваченням в організації поїздок на окуповану Росією територію.

Про це пише сайт Postimees.

«Державна прокуратура підтверджує, що у вівторок в п'яти офісах турфірм були проведені обшуки в зв'язку з підозрою, що фірми могли організувати туристичні поїздки в окуповані Росією Крим і Севастополь, куди, згідно з рішенням Європейського союзу про санкції, заборонено організовувати турпоїздки і чинити там туристичні послуги», - повідомив прес-секретар Держпрокуратури Каарель Каллас.

«У зв'язку з тим, що Російська Федерація порушила територіальну цілісність України, Європейський Союз у 2014 році запровадив санкції на надання послуг на анексованих територіях. До цього переліку включено також заборону на надання туристичних послуг - поїздок в Крим і Севастополь. Цей захід запроваджено спільно всіма країнами ЄС, щоб дати чіткий сигнал про те, що жодна країна ЄС не визнає незаконною анексії Криму і Севастополя Російською Федерацією», - підкреслив Каллас.

Читайте також: В Україну не дозволили ввезти дитячу книгу з "російським" Сімферополем

За його словами, початкові підозри у зв'язку з цим висунуто п'яти особам, які були допитані і потім відпущені на свободу. Прокуратура не порушує клопотання про взяття кого-небудь з них під варту, додав Каллас.

Естонські фірми роками продавали путівки в Крим, ігноруючи європейський закон і піддаючи своїх клієнтів ризику. На цьому тижні в п'яти турфірмах були проведені обшуки. Проти кількох з них порушено кримінальну справу, п'ятьом особам пред'явлено первинні підозри.