В Україну не дозволили ввезти дитячу книгу з

В Україну не дозволили ввезти дитячу книгу з "російським" Сімферополем

Укрінформ
Держкомтелерадіо відмовив ТОВ "Дресс Шоу" у ввезенні з території держави-агресора книги Владіміра Малова "Аэропорт и самолет", яка вийшла у московському видавництві "АСТ".

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Як зазначається, відмова надана на підставі висновків експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України.

"Загалом дитяча книга розповідає про технічне облаштування аеропортів і літаків, але для прикладів та ілюстрації роботи наземних служб автор та видавці використовують "російський аеропорт у Сімферополі". Таким чином російська пропаганда нав'язує навіть читачам дошкільного віку імперські геополітичні доктрини, виправдовуючи порушення з боку РФ суверенітету та територіальної цілісності України", - ідеться в повідомленні.

У Держкомтелерадіо інформують, що станом на 10 жовтня 2018 року, починаючи з 22 травня 2017 року, видано дозволів на ввезення на митну територію України 22 548 найменувань видавничої продукції, серед якої переважає світова, європейська та російська класика, світові бестселери, дитяча література. Дозволи видано 16 суб'єктам господарювання.

Читайте також: Президент Франкфуртського книжкового ярмарку: Хочу бачити Україну країною-гостем

Водночас за результатами розгляду поданих суб'єктами звернення заяв комітет надав 806 відмов у видачі дозволів. Зокрема, на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо та у зв'язку з невідповідністю Критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України, надано 81 відмову у видачі дозволів на ввезення 315 500 примірників видань антиукраїнського змісту. Ще 725 відмов надано внаслідок подання суб'єктами господарювання не в повному обсязі пакетів документів, необхідних для одержання дозволу, або виявлення у поданих документах недостовірних відомостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-