Адвокат нічого не знає про продовження Сенцовим голодування

Дмитро Дінзе заявив, що йому нічого не відомо про продовження голодування українським режисером, про що раніше розповів ЗМІ уповноважений з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (ЯНАО) РФ Анатолій Сак.

Про це повідомляє правозахисний портал Медіазона.

«Дивна ситуація», - прокоментував Дінзе слова Сака. 

Адвокат підтвердив, що 5 жовтня Сенцов вирішив припинити голодування, і відтоді не надходило жодної інформації про те, що він змінив своє рішення. Сенцов, за словами Дінзе, поки що навіть не запланував нову зустріч з адвокатом через тривалий період виходу з голодування.

Як повідомлялося, український кінорежисер, кримчанин Олег Сенцов незаконно засуджений у Росії на 20 років позбавлення волі за обвинуваченням у підготовці терактів в окупованому Криму. Режисер відкидає обвинувачення, його захист і правозахисники називають їх політично мотивованими. 

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів, які перебувають у російських і кримських в'язницях. Він неодноразово заявляв, що голодуватиме «до кінця». 

5 жовтня стало відомо, що з наступного дня Сенцов припинить голодування. Він назвав це «вимушеним заходом через загрозу насильницького годування». 

Читайте також: Сенцов не припиняв голодування - омбудсмен Ямало-Ненецького округу

9 жовтня уповноважений з прав людини в ЯНАО Анатолій Сак заявив, що Сенцов не припиняв голодування.

Всього в Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.