Адвокат заявляє, що у Сенцова - серцева недостатність і ревматизм

Адвокат незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова Дмитро Дінзе заявляє, що в українця, який 142-й день голодує в російській колонії, – серцева недостатність і ревматизм.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Так, загострення у нього (Сенцова – ред.). У нього проблеми з серцем – серцева недостатність. Також ревматизм нижніх кінцівок, з’явилися проблеми з печінкою і нирками, бо на тлі голодування у нього змінився стан крові. Відповідно до цього йому призначили певні ліки, глюкозу прокапали, поживні суміші. Виходячи з цього, відповідно до висновку фахівців-лікарів, йому призначають певні препарати, які він вживає», – сказав Дінзе.

Як повідомлялося, 28 вересня Сенцова вивозили з колонії російського Лабитнангі в міську лікарню для планового обстеження. З огляду на його результати, російські лікарі відкорегували лікування Сенцова, повідомила Федеральна служба з виконання покарань Росії.

Читайте також: Обмін політв'язня Сенцова: адвокат каже, що РФ чекає на реакцію США

11 вересня двоюрідна сестра режисера Наталя Каплан розповіла, що стан Сенцова погіршується. За її словами, кровоносна система режисера «не справляється з доставкою кисню в життєво необхідні органи».

14 травня засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають в російських в’язницях.

В Україні і світі відбуваються численні акції з вимогою його звільнення.

Читайте також: Ізабель Юппер закликає звільнити Олега Сенцова

Нагадаємо, Сенцов був засуджений російським судом до 20 років на підставі сфальшованих обвинувачень.

Всього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.