"Суд" у справі Балуха перенесли на 3 жовтня

В окупованому Криму "суд" у справі українського активіста Балуха перенесли на 3 жовтня.

Про це повідомляє у Facebook "Кримська правозахисна група".

"Верховний суд" Криму 24 вересня 2018 року переніс судове засідання у "справі" Володимира Балуха на 3 жовтня 2018 року", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, раніше в понеділок, 24 вересня, політв'язня Володимира Балуха не привезли до так званого Верховного суду Криму. "Суддя" прийняла постанову про розгляд апеляційної скарги в режимі відеоконференції. При цьому Балух наполягав на особистій присутності в судовій залі. Секретар суду повідомила, що він відмовився виходити з камери слідчого ізолятора для сеансу відеоконференції. "Суддя" намагалася розпочати засідання без Балуха, однак була змушена відкласти розгляд скарги через протест адвокатів політв'язня.

Читайте також:"Суд" в окупованому Криму розгляне апеляцію Балуха у третій справі

ФСБ РФ затримала кримського фермера Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. "Суд" Криму засудив українця до 5 років колонії загального режиму і штрафу в 10 тисяч рублів (приблизно 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ. У своєму останньому слові Балух заявив про політичний мотив його кримінальної справи.

19 березня 2018 року Балух оголосив безстрокове голодування.